Orvos válaszol

ZÖLDTURMIX
2016. április 11.
ZÖLDTURMIX


A zöld turmix a legízletesebb, tökéletes élőétel
magas
vitamin, ásványi anyag, enzim és egyéb tápanyagtartalommal.

A 60:40 %-os gyümölcs-zöld levél arány miatt a gyümölcs édes íze dominál,
ugyanakkor a zöld levelek pikáns ízt kölcsönöznek neki.
Aki megkóstolja a turmixokat, meglepõdve fogja tapasztalni,
hogyan lehet ilyen finom íze valaminek, ami ennyire zöld színű.
Nagyon egészséges élő étel tele életerővel, enzimekkel, vitaminnal,
ásványi anyagokkal.
Az Egyesült Államokban már szinte hagyománya van a "green smoothie"-nak,


Táplálja a sejteket, segíti az emésztőszervek, belek működését,
a sejtek méregtelenítését, gyorsítja az anyagcserét,
vitalizál, és jót tesz a szellemi képességeknek is.

Aki ezt a tökéletes táplálékot bevezeti étrendjébe, életébe,                                         ( az összetevőire való egyéni érzékenység figyelembevételével),
Nagyban hozzájárul az egészség fenntatásához, a betegség fennállása esetén a gyógyulás elősegítéséhez.


Elkészítés
(1 fő részére/nap):
1 maroknyi "zöldet" összeturmixolunk
vízzel, mézzel, gyümölccsel, és már kész is!


Pl .1 marék friss spenót

1 szál csalán, 1 alma
1 cikk citrom héjastól(bió)
1 cm friss gyömbér
2 pohár tiszta víz

Ezekkel (és minden mással) lehet variálni:

Zöldek: sóska, spenót, mángold, csirák, rügyek, csalán, tyúkhúr, pitypang, csalán,
utifű, citromfű, menta, porcsin, lóhere,
körömvirág,
diófa,- cseresznye,-meggyfa,- eper, málnalevél, friss hajtások.
és bármely kultúr-, gyom- ill. gyógynövény.

Gyümölcsök: alma, barack, körte, meggy, banán, avokádó, citrom héja, leve,
rebarbara, szilva, körte, csicsóka, vagy éppen ami van otthon,
de lehet ízesíteni tavalyi lekvárral, befőttel.

Több száz receptet találhatsz az interneten.
2-3  napig hűtőben eltartható.

Kimondottan ajánlható kis és nagybetegeknek,
gyerekeknek, időseknek, mindenkinek!