Hírek


2016. május 17.

A vidéken élők megélhetéséért,
a városban élők élelmezésbiztonságáért

MONDJ NEMET AZ ÁLLAMI FÖLDEK ELADÁSÁRA!

MONDJ IGENT az eladás megtiltását kezdeményező
NÉPSZAVAZÁSRA!

Az Élőlánc Magyarországért aláírásgyűjtő és tájékoztató rendezvénye


Időpont: 2016. május 19. csütörtök  17.00-19.00

Helyszín: Budapest V. kerület Kossuth tér 11 előtti hársfánál


„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?”

A népszavazás kezdeményezője Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő.

Az Élőlánc Magyarországért 8 hónappal ezelőtt 2015. augusztus 17-én ugyanitt, a Kossuth téri hársfánál tartott rendezvényen figyelmeztette a közvéleményt arra, hogy a kormány a Parlament megkerülésével, egyszerű kormányrendelettel kívánja eladni a megmaradt állami termőföldvagyont. Ekkor indítottuk útjára a "NEM ADJUK A FÖLDÜNKET!" című nyilatkozatot, melyhez azóta több, mint 1600-an csatlakoztak.

A Nyilatkozat így szól:
"NEM ADJUK A FÖLDÜNKET!
Alulírott magyar állampolgárok, a magyar állami földek tulajdonosaiként ezúton kinyilvánítjuk, hogy az állami földek eladásához nem járulunk hozzá. Továbbá kinyilvánítjuk, hogy az állami földek jelen kormány általi kezelését elfogadhatatlannak, egyenesen nemzetellenes bűnnek tartjuk. Követeljük, hogy a 2011. októbere óta zajló színlelt és törvényellenes ál pályázati rendszer "nyerteseivel" megkötött szerződéseket semmisítsék meg, és az állami földeket a 2012-ben közmegegyezéssel elfogadott Nemzeti Vidékstratégia szerint a gazdákkal érdemi egyeztetésben kialakított, tisztességes pályázati eljárás útján az NFA törvény birtokpolitikai irányelvei szerint hasznosítsák!"

Az azóta elmúlt 8 hónapban mégis megtörtént az, amit a legrosszabb álmunkban sem gondoltunk volna. Nemzeti vagyonunk legértékesebb, stratégiai részét kihúzták alólunk, és még csak nem is eladták, hanem kvázi "ajándékba" adták... Hogy kiknek? Megtudhatjuk Dr. Ángyán József Fejér a Fejér megyei föld árverések eredményeit elemző tanulmányából.

Gőgös Zoltán népszavazási kezdeményezése lehetőséget ad az ellenzőknek, hogy most már hivatalos nyilatkozatban lépjenek fel a föld eladások ellen.

Kérünk minden felelősen gondolkozó embert, hogy jöjjön el rendezvényünkre és hozza el a környezetében élők aláírásait is. Az aláíróív letölthető és szabadon sokszorosítható: http://voks2016.hu/.../al%C3%A1%C3%ADr%C3%A1sgy%C5%B1jt...(Kék tollal kell kitölteni, és a lakcímkártyán található személyi azonosító számot kell beírni.)

az Élőlánc Magyarországért elnöksége

 

  • MONDJ NEMET_2016. május 19. .docx